Alla inlägg den 7 februari 2010

Av Caroline Jakobsson - 7 februari 2010 11:41

Ja, det har visst gått en tid igen sedan sista bloggandet... Bara jag får köpa mig en egen dator och en kamera så ska träningsbloggen snart igen få liv med lite inlägg och bilder.


Sedan sist har jag tränat på en del med både backintervaller, stakintervaller, löpning, cykling osv. Efter Södra Runt gick kroppen som sagt ner under isen med all ackumulerad sömnbrist och stress, men efter ett antal vilodagar på rad så pekade kurvan istället uppåt. Det blev dock inget Bror Viklunds Lopp utan helgen ägnades till lugn distansträning för att få känna suget igen och bara få komma ut och åka lite skidor. Min kära vän Maria kom upp i från Älvdalen på lördagen så tillsammans åkte vi skidor i 2 tim följt av surr och en föreläsning som faktiskt gav en hel del skratt. På söndagen blev det sedan 1,5 tim klassiskt i de hemska spåren runt Södra. Jag kan inte förstå varför de längre spåren inte dras under helgerna....helt obegripligt. 10 km spåret dras så sällan det också så att det nästan inte går att åka skate där för att det är för mjukt. Man kan undra vart mina pengar för åkknappen går???


Under denna vecka har det blivit några vilodagar och några träningsdagar och jag har på allvar försökt få ordning på sömnkontot. Nedan är veckans träning (inte så hårt direkt, men alltid något att bygga på):


Lör: Skate 2 tim


Sön: Klassiskt 1,5 tim


Må: Vila


Tis: Spinning 1 tim morgonpass,

Löpning + Styrketräning 1 tim kvällspass


Ons: Löpintervaller 4* 4 min tot 1 tim pass


Tors: Vila (knäna värkte hela dagen på grund av praktvurpa med knäskålarna rakt i backen sista sekunden på sista intervallen i onsdags)


Fre: Testcykel 75 min


Lör: Skate 65 min


Sön: Här är vi nu


Formen har verkligen varit på uppgående hela veckan. Sedan i tisdags har det gått riktigt bra framför allt på onsdagspasset och fredagspasset. Jag såg verkligen fram emot Medelpad Classic Ski idag!


Igår blev det skidfix i 2 tim, massa andra förberedelser, magen var fullproppad med mat, formen var god, sömnen har varit alldeles tillräcklig och vad händer? Jag vaknar med konstig känsla av tjock i halsen, tror på start, åker till starten för 46 km i Bredsjön ca 5 mil bort enkel väg och får mer och mer ont i halsen....Bara att vända om....och det är inte lätt när man är laddad för race ska jag säga. Nu verkar det dock brutit ut så jag kanske ska vara glad att jag inte åkte!..


Jag borde kanske ägnat en närmare tanke åt det naprapaten, Anders på Teamed, sa till mig i onsdags. Har jag enligt mina mått mätt lyckats prestera med så lite sömn och så mycket stress så borde jag kunna få en rejäl formtopp om jag bara varvar ner, äter bättre och framför allt sover bättre. Det finns dock en fara sa han...förkylning...Ähh, tänkte jag. Inget halsont sedan aug 2007 så nog klarar jag mig. Men, men...det var min tur denna gång och bara hoppas det ger med sig så jag kan få någon tävling i kroppen innan Tjejvasan. Typiskt också nu när pappa endast kommit hem 4 (!) dagar från Nepal för att hälsa på.


Så nu är man tjock i halsen och tjock i magen så bäst att försöka komma ut på en liten prommis iaf så maten kan sjunka undan lite :/


Så här soligt och fint var det idag!


   

Ovido - Quiz & Flashcards