Alla inlägg den 27 januari 2009

Av Caroline Jakobsson - 27 januari 2009 21:12

 Igår var jag och Bodil ute och sprang i 2 tim, både på ospårade elljusspår samt på vägar och gångvägar. Skönt med ett distanspass faktiskt. Löpning var det enda jag vågade göra igår med tanke på både nacken och rumpan. Det känns dock mycket bättre nu i rumpen så imorrn blir det skidor igen hoppas jag, men skate väntar jag ytterligare ett tag med. Tror jag "sköljde" igenom bröstryggen lite igår också när jag fick ut och röra på mig i lugn tempo. Idag har varit en helt annan dag då jag slipper stoppa kuddar bakom ryggen för att hålla en bra position. Kanske en 4 lager Linnex och Andreas utsträckning av mig hjälpte till också :)

Stelheten i nacken har börjat släppa mer och mer, men huvudvärken var sämre idag än igår. Det känns mer som att huvudet är tungt och att man har en diffus värk, ingen riktig vanlig huvudvärk. Jag vaknade även i natt varje gång jag skulle vända på mig och var tvungen att ta handen bakom huvudet. Tur jag hade planerad vila.


En annan sak vi gjorde ikväll var att testa ut skidorna hos Andreas pappa, både Andreas och jag. Jag har nu länge klagat över dåligt glid på mina klassiska, men Andreas tror mig aldrig utan säger att jag åker fel, att det är därför. Vad visade det sig då? Oj, oj, oj....vad har hänt med skidorna? Dom har helt tappat spannet..... Andreas pappa trodde jag måste banta sisådär en 10 kg för att de ska passa mig. Hmmm....det kan vara lite i största laget. Jag trampar igenom hela spannet och något 0,3 streck finns inte att göra.........Det bakre 0,1 är alldeles under foten och det främre är ca 1 dm längre fram. Jippi, vid kallt kallföre kan jag alltså valla 1 dm och under vanligt kallföre och varmföre så passar skidorna inte alls. Inte så konstigt att jag tyckt att det känns som att vallan ligger och rabbar i hela tiden.


Nu blir det till att snabbt hitta nya skidor till Tjejvasan för inte tänker jag åka och glida på fästvalla iaf. Till helgens tävling; Medelpad Classic Ski kommer jag OM jag kan åka att köra på Andreas tävlingsskidor som han tävlade på förut. De kan vara lite för hårda för mig (de är hans mjukaste), men jag kommer iaf garanterat att uppleva bättre glid. Fäste får vi se hur det blir. Planen är att testa dem i veckan så får vi se. En sak jag MÅSTE ta itu med nu är att träna mer skidteknik. Var jag känslig för att få fäste på mina supermjuka  skidor, vad kommer jag inte att vara då på hårdare skidor? Andreas tycker att jag ska köra lite skidpass klassiskt utan stavar så jag ska se till att göra det. Man behöver ju inte åka hela pass, utan köra delar av passet utan stavar. Då gäller det verkligen att ha rätt tyngdöverföring.


Ha det gott allesammans!

Presentation

Mitt företag - boka mig/oss!

Klicka här för att komma till mitt företag

- Fystester

- Personlig träning

- Träningsuppläggning/rådgivn.

- Föreläsningar

- Kost

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Vård kirurgen 2010 !

Läs här om min hemska upplevelse på Sundsvalls Sjukhus kirurgavdelning

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards