Alla inlägg den 15 september 2008

Av Caroline Jakobsson - 15 september 2008 20:28

För första gången på länge har jag träningsvärk och inte senfästesvärk! Värt att fira tycker jag!


Efter långpasset i lördags så kände jag inte av någon skada alls....förrän på kvällen. Efter att jag suttit i soffan och tittat på film på kvällskanten så hade mina knän svullnat en aning på både utsidorna (dock ej löparknä). Fick gå som med styltor med benen för att det inte skulle göra så ont. Smörjde med Reparil och på morgonen (igår) var det bara småkänningar kvar. Jo, jag vet..... Allergin för löpträning finns fortfarande kvar i min kropp, men nån gång vill man ju testa lite gränser iaf. Jag bestämde mig för att köra löpintervallpasset, isf får jag avbryta tänkte jag.


Cyklade till Bodil, sedan värmde vi upp i en 20 min tror jag. Kändes bara pyttelite i mestadels ena knät då. Därefter körde vi 3 st intervaller (tuffa, men ej totalt max) uppför trapporna vid Norra Berget. Detta är tuffa intervaller det, man får nästan backa ner på nervägen för benen känns som att man maxat knäböj med skivstång :) Sista gången fick jag mer ont i knäet så det blev 3 st, sen avjoggning på platt underlag. Totalt pass 70 min exkl cykling tur och retur. Ett bra och effektivt intervallpass det! Efter avjoggningen var jag så sugen att köra mer, men tur att jag inte kunde göra det för ifjol när jag körde med Andreas kunde jag inte ens jogga på 1 vecka. Mina vader var totalt söndertrasade och värst är att man inte känner något alls under själva passet eller efteråt. Det kommer dagen efter. Ifjol fick jag snyftandes bege mig hem efter endast 15 min när jag skulle jogga 5 dagar efter passet då det gjorde så förbaskat ont i vaderna. Denna gång är det inte lika hemskt, men det känns bara jag petar på dem och de är ganska hårda och stela.


Vill ni köra hårda intervaller - testa kör i Norra!  Vi kör ett fotsteg per trappa så att man får frekvens i fötterna. Blir som Sundsvalls alldeles egna korta motbakkelöp :)


Idag har jag jobbat från morgon till kväll så får se om jag vilar idag (vilar var tredje dag numera) eller om jag kanske kör ett 30 min jogg pass bara för att. Men lutar nog mot att jag vilar och kör ett riktigt cykelpass imorrn istället. Tar en prommis med Ekita istället. Imorrn ska jag hålla i en föreläsning för ett stort företag här i stan om nutrition. Har jobbat med den hela dagen. I veckan blir det massa plugg samt även ett maxpulstest om vaderna tillåter.


Höres!  



Presentation

Mitt företag - boka mig/oss!

Klicka här för att komma till mitt företag

- Fystester

- Personlig träning

- Träningsuppläggning/rådgivn.

- Föreläsningar

- Kost

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Vård kirurgen 2010 !

Läs här om min hemska upplevelse på Sundsvalls Sjukhus kirurgavdelning

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards