Alla inlägg den 12 maj 2009

Av Caroline Jakobsson - 12 maj 2009 22:00

...torsdag är det idag.


Hmm...inte har det blivit bra träning på sista tiden och humöret har varit därefter.


Ilade lite när jag gick i fredags, vilade för säkerhets skull. Andreas var på möte med Stockvik på kvällen så jag passade på att jobba bort lite frustration. Fick mycket gjort iaf!


Lördag var knäet ännu sämre, fastän helvila på fre. Som det kan bli. Jobbade en hel del samt skurade balkongen, räcket, plåten osv. Tog också fram sommarmöblerna, tvättade dem, sandpapprade dem och oljade in dem. Skönt att ha det gjort!


Söndag. Nu orkade jag bara inte vila längre så var tvungen att testa hur knäet var att jogga på. Bodil kom förbi och så sprang vi 20 min uppåt mot Södra. Nääää, känns inte alls bra. Smärta varje steg. Vände och var hemma igen efter 45 min, sur som ett bi. Jag väntade istället hemma på Andreas och på eftermiddagen tog jag mitt förnuft till fånga och testa aldrig cykla MTB. Det blev 45 min paddling istället.


Ut till Kanotklubben där vi är medlemmar och fram med lånekajaken. Kände på en gång att sittställningen var helt åt skogen då det kändes som jag satt och balanserade på ena sittbenet. Rodret var snett så kanoten var svårstyrd. Så vid vändningen började det blåsa upp så jag fick alla vågor från sidan. Jag vet inte hur många gånger jag höll på att tippa med den stabila kajaken bara för att 1) dålig balans 2) snett roder 3) konstig sittställning. Rätt som det var så vek kanoten 45 grader och jag höll på att dyka ner. Sen full styrning åt höger och kanoten går åt vänster. Sedan poff, 45 grader till höger. En galen Caroline kom tillbaka till Kanotklubben, icke sugen att att paddla mera på ett tag.

Dock krävs att jag tar tag och tränar balansen och utmanar ödet lite mer, men ett vatten som kanske är 10 grader varmt är inte lockande att bada i, särskilt inte när man är 3 km bort från klubbstugan och Andreas har paddlat ifrån en.


Nu måndag. Knäet ett steg sämre. Ilar både fästet för vastus medialis samt på laterala sidan av knäskålen ganska högt upp, dock ej löparknä- smärta. Vet inte riktigt mer vilka fästen som sitter där, det har jag glömt tyvärr. Vilar idag också...grrr. Pluggar hela dagen och får mycket gjort.


Tisdag. Bodil är räddaren i nöden och följer med ett frustrerat psyke till Sporthallen för lite löpintervaller....I VATTEN. Mycket skönt! Totalt pass 75 min. Uppvärmning 15 min, sedan stege- intervaller 4-3-2-1-1-2-3-4 med arbete:vila= 2:1. Därefter 15 min avlöpning och 15 min simning. Skööönt att få springa ur sig lite!


Imorrn blir det paddling om blåsten avtar och så får vi se om jag vågar sätta mig på någon cykel och testa lite lätt snart. Knäet känns bättre idag, men långt ifrån helt bra. Dock fint att jag kan böja på benet utan att det ilar iaf!

*Hoppas* *Hoppas* Vill ju börja springa och cykla mer nu så jag kanske kan få vara med på någon motionstävling. Det är sååå kul och jag vill känna mig hyffsat förberedd när jag är med.


Nedan foto på Indalsälven där vi paddlar. Fint va?  (Foto: Åsa Grip - från Sundsvalls Kommuns hemsida)



Ovido - Quiz & Flashcards