Alla inlägg den 29 juni 2009

Av Caroline Jakobsson - 29 juni 2009 22:00

Fre:

Heldag jobb följt av bilresa i bastu upp till Åre. Det var Andreas kusin, Anders som hämtade upp mig med sin flickväns bil som dessvärre saknar AC. Med andra ord beslöt jag mig direkt när vi hämtade upp mina väskor att byta om till "slafs- kläder", kläder man kan svetta ner utan att det gör något. På kvällen när vi kom fram blev det 30 min löpning alldeles innan läggdags.


Lör:

Sen kväll och tidig morgon. Klockan ringde 6.00 och vi lämnade stugan strax efter klockan 7 med destination Tännforsen. Det var nämligen där som starten gick för Åre Extreme Challenge - Öppna Nordiska Mästerskapen i multisport (www.areextremechallenge.se).


Jag serveade Andreas hela dagen genom att lämna av honom i Tännforsen där han skulle börja paddla 25 km (varav 3 km i fors) till Holiday Club. Jag stannade sedan vid 2 ställen för att ge tider efter banan hur Andreas låg till. Vid Åre Torg stod jag sedan laddad med Camelback och diverse energitillskott att stoppa i/på honom. När Andreas växlat för att springa 15 km upp till Åre Skutan och ner till Huså så packade jag ihop paddelsakerna han lämnat och begav mig till Huså med bil. Väl där plockade jag ner cykeln och la fram både cykelskor, cykelhjälm, dryck och energitillskott inför den sista växlingen. Andreas växlade vid Åre Torg som något mellan 20- 25 (han låg 25:a vid sista lyftet).


I Huså fick jag en liten chock då han kom ner som 3:a, endast 2,5 min från andra platsen. Efter att ha packat ihop alla löpgrejor så skyndade jag mig till bilen och stannade vid 3 ställen efter banan för att ge tider. Därefter åkte jag till målgång.


Puuuh, vilken dag. Nästan 30 graders värme och massa bilåkande!!!! Varmt! Grattis Andreas till 2:a platsen i Öppna Nordiska soloklass och grattis ni andra Sundsvallare till pallplatserna i lagklassen. Bra jobbat. Grattis även Erik till personbästa!

Rapport kan ni läsa på Andreas blogg om ni vill.


Efter tävlingen drog jag direkt till stugan för att själv få lite träning i kroppen. Summa summarum blev det 90 min MTB varav 3 st 10 min intervaller (1 i skogen och 2 på landsväg). På landsvägen höll jag 33 km/h i snitt i störande sidovind/lätt motvind. Sedan hem och byta om och utgång på Broken Dreams för god mat och på Holiday Club för socialiserande (se bilder). Det gäller att ta tillvara på den lediga tiden! Vila får man göra i graven :)


Sön:

Söndagen bjöd på en löptur till Åre Skutan med Andreas. Sååå härligt att kuta på snö i linne och shorts! Det är man inte bortskämd med. Vi tog därefter kabinbanan ner då Andreas hade riktigt ont i sina ben och jag inte alls kan lita på mitt ben/min benhinna. Sedan hem och städa ut stugan, lite mat på Åre tors, titt i affärer och hemfärd för att hämta upp Ekitan. Sen kväll blev det tyvärr...


I går tog jag en välbehövlig vilodag efter jobbet då jag bara låg hemma och slappade i soffan efter att ha ätit mat med pappa min ute i Juniskär. Han åker snart tillbaka till Nepal för att fortsätta jobba så kul att träffas en del innan dess. Idag har jag efter jobbet varit ute och sprungit i 90 min i skogen med Ekita. Otroligt megaskönt! Det vara bara sista 15 min jag kände av benet, det är verkligen inte benhinnan utan det är en punkt på benet det gör ont i alldeles ovan fotknölen. Börjar snart misstänka att det är en mini stressfraktur faktiskt....Hoppas "varningarna" lägger sig så jag kan börja löpträna på allvar. Vill så gärna det.


Imorrn blir det cykelträning med Chanida efter jobbet och sedan lite socialiserande! Ska bli skoj!


Nu ska jag och Ekita gå och sussa i varsina bäddar! God natt :)

Ovido - Quiz & Flashcards